Modul de lucru cu pretul special

EXCEPTIE

Aceasta optiune este disponibila doar pentru conturile SmartBill Gestiune Plus.

Daca schimbi gestiunea unui produs cu pret special adaugat pe un document, o sa fi avertizat asupra actualizarii datelor.

Daca un produs aflat pe o lista cu preturi speciale activa este preluat pe un document (factura/aviz/proforma), emis pentru un clientul stabilit pe respectiva lista, se va propune automat pretul special.

Faptul ca produsul are pret special este marcat cu o „eticheta” plasata sub Pret.

Pretul special propus poate fi modificat si se poate reveni la pretul standard.

Trebuie sa tineti cont ca pot aparea diferite scenarii in cazul in care modifici data unui document atunci cand lucrezi cu produse cu pret special, aflate pe liste cu valabilitate determinata:

EXEMPLU

Ai un produs aflat pe o lista care este valabila in perioada 5-10 mai si operezi un document in data de 7 mai. 

Rezulta urmatoarele comportamente daca modifici data respectiva: 

  • Produsul este adaugat pe document si modifici data de 7 mai cu data de 4 mai (in afara perioadei in care pretul special este valid) – primesti un avertisment care te anunta ca trebuie sa verifici lista pentru ca pe ea ai preturi speciale. Pretul special al produsului ramane pe document atata timp cat nu este schimbat manual
  • Produsul este pe linia de adaugare (inca nu este pe document) si modifici data de 7 mai cu data de 4 mai (in afara perioadei in care pretul special este valid) – pretul special se actualizeaza automat

Pretul special se va prelua pe recurente daca el este cel care a fost stabilit la prima recurenta, indiferent de modificarile care se vor opera ulterior pe lista.

ATENTIE!

Daca optezi pentru modificarea UM sau a monedei unui produs aflat pe lista de preturi speciale, trebuie sa fii atent la faptul ca valoarea trecuta la pret special nu se va modifica. Schimbarea UM si a monedei nu va duce la o conversie automata a pretului special pe care l-ai propus atunci cand ai introdus produsul pe lista.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback