Setarea discount-ului si a cupoanelor in Prestashop

In acest articol

Discount produs

In pagina unui produs, pretul cu discount se seteaza in sectiunea Pricing, la Specific prices.

Completezi valoarea si alegi daca e un discount valoric sau procentual. Pentru a seta discountul pe o perioada determinata, se completeaza campurile Available from si/sau to.

Cupoane Prestashop

In platforma Prestashop exista mai multe tipuri de cupoane:

  • Cupon cu reducere procentuala pe cos
  • Cupon cu reducere procentuala pe produs (mai multe variante)
  • Cupon cu reducere fixa pe cos
  • Cupon cu reducere fix pe produs (mai multe variante)

Cupoanele se adauga din meniul Catalog > Discounts unde sectiunea Information permite inregistrarea unui denumiri pentru cupon (in campul Name) si a codului care trebuie introdus de clienti (campul Code).

In Conditions, poti seta perioada in care cuponul este valid, valoarea minima a cosului, numarul de cupoane ce poate fi folosit de clienti si alte restrictii.

Pentru un cupon cu reducere fixa pe cos, alege Amount si completeaza suma tot in campul value.  Pentru un cupon cu reducere procentuala pe cos, in sectiunea Actions alegeti Percent (%) la campul Apply a discount si scrieti valoarea in campul Value.

Pentru un cupon a carui reducere se aplica pe un produs, in Apply a discount to alege Specific product, iar in campul Product selecteaza produsul pentru care se aplica. Alternativ, poti alege ca acest cupon sa se aplice pentru cel mai ieftin produs din cos,  Cheapest product.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback