Configurarea transportului in Prestashop

Configurarea transportului depinde de metode de: livrare/curieri. Configurarile se fac in Shipping > Carriers.  

Fiecare metoda de livrare/curier se poate configura in functie de valoarea cosului sau greutatea produselor.

Pentru ridicare din magazin se adauga o noua metoda de livrare (Add new carrier) cu numele “Ridicare din magazin”, iar in campul Transit time se completeaza textul ce va aparea vizitatorului in procesul de checkout - poate fi setat pentru diferite limbi. In tab-ul Shipping and locations se alege Yes la campul Free shipping.

Pentru livrare gratuita (Free shipping) in meniul Shipping > Preferences se configureaza valoarea cosului de la care livrarea este gratuita: Free shipping starts at sau se poate seta pentru greutatea totala - Free shipping starts atkg.

Pot fi adaugate alte metode de livrare daca exista module pentru curierii folositi (module curieri PrestaShop).

BINE DE STIUT!

In cazul in care transportul nu este inclus in factura, verifica optiunea din pagina de administrare a configurarilor modulului care activeaza sau dezactiveaza includerea transportului in documentul SmartBill.

Setari TVA pentru transport

In varianta setarilor standard, Prestashop 1.7 include TVA-ul pentru produse sau transport. Pentru a dezactiva calcularea TVA-ului vezi Configurarea TVA in Prestashop.

In setarile generale ale modulului SmartBill, pentru a configura cotele de TVA, poti alege daca Preturile produselor contin TVA si care dintre cotele TVA care au fost configurate in contul dvs. SmartBill Cloud le sunt asociate, Acolo este prezenta si  optiunea Preluata din Prestashop care va calcula cota de TVA pornind de la sumele disponibile pe fiecare rand din comanda (Prestashop Orders) si o va valida cu lista tuturor cotelor TVA care exista configurate in contul dvs. SmartBill Cloud.

  • Daca ai produse cu mai multe cote de TVA disponibile in acelasi timp, atunci este nevoie sa alegi la Cota TVA si Cota TVA pentru Transport - valoarea Preluata din Prestashop

BINE DE STIUT!

In cazul in care esti in aceasta situatie, nu vei putea avea produse care au valoarea zero, deoarece calculul cotei de TVA ar presupune divizarea prin zero. Pentru a obtine acest lucru, ar trebui sa creezi un discount separat.

  • In cazul in care ai o singura categorie de produs, poti emite facturile SmartBill incluzand cota de TVA pe care o alegi in valoarea totala a produselor sau poti marca faptul ca produsele nu contin cota de TVA aleasa si SmartBill Cloud le va adauga automat.
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback