Plata la receptia marfii

Daca ai facut plata produselor pe care le receptionezi, atunci poti inregistra aceasta plata catre furnizor si in SmartBill, odata cu crearea NIR-ului.

BINE DE STIUT!

Este foarte important sa ai evidenta cheltuielilor din firma ta pentru a avea o imagine completa asupra rentabilitatii si posibilitatea eficientizarii activitatii tale.

Pentru a inregistra aceasta plata trebuie sa bifezi Plateste acum (total sau partial).

Daca bifezi aceasta optiune, se deschide un meniu avansat, in care selectezi instrumentul de plata (Tip plata), completezi numarul documentului pe baza caruia ai facut plata si suma pe are o platesti. Numar plata nu este un camp obligatoriu. Poti finaliza receptia si plata ei, chiar daca nu completezi acest detaliu.

Indiferent de tipul de plata selectat, in campul Valoare platita (RON) se preia totalul de pe receptia pe care o emiti (daca esti platitor de TVA atunci se va prelua suma rezultata din adunarea valorii si a TVA-ului de pe receptie). Daca ai efectuat o plata partiala a documentului furnizor, poti completa manual valoarea pe care ai achitat-o deja.

Tine cont de faptul ca SmartBill completeaza automat campul Data doc. cu data curenta, ziua in care emiti documentul, dar poti completa data manual (format zz/ll/aaaa) sau o poti alege din calendarul disponibil in acest camp.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback