Pret de vanzare pe NIR – Gestiunea global valorica

EXCEPTIE

Acest articol se refera la situatia în care lucrezi cu o gestiune de tip global valorica.

Pentru cazul in care folosesti o gestiune global valorica evidenta produselor se tine dupa acest reper, este nevoie sa completezi si pretul de vanzare, nu doar pretul de achizitie.

Acest pret se regaseste pe documentul justificativ al furnizorului sau rezulta in urma aplicarii unui adaos la pretul de achizitie.

Pentru NIR-ul inregistrat pe o gestiune de tip global valorica, sub campul Pret vanzare cu TVA este disponibila sectiunea Mai Multe, ce afiseaza campurile Adaos %, Adaos/buc, TVA unitar:

Din cele trei, doar Adaos % este un camp activ (doar aici se pot introduce date manual). Valoarea din acest camp se completeaza astfel:

  • Automat (de catre aplicatie): daca tu completezi pretul de achizitie si pretul de vanzare. Aplicatia face calculele si afiseaza valoarea pentru adaos %. Este cazul in care ai un pret de vanzare precizat pe documentul de la furnizor
  • Manual: daca tu completezi pretul de achizitie si introduci procentul dorit pentru adaos, atunci SmartBill calculeaza si afiseaza automat pretul de vanzare. Este util atunci cand nu ai un pret de vanzare pe documentul justificativ, dar lucrezi cu un adaos cunoscut

EXEMPLU

Primesti de la furnizorul platitor de TVA un produs pe care l-ai cumparat la pretul unitar de achizitie de 28 lei fara TVA (pentru ca am bifat TVA inclus Nu), si il vinzi cu 45 lei/buc, cu TVA inclus. In momentul in care vei factura acest produs, SmartBill va „aduce” pe factura direct pretul acestuia de vanzare, de 45 de lei.

Pentru acest tip de gestiune trebuie sa stabilesti si cota TVA la vanzare. In mod implicit, este preluata cota TVA cu care produsul a fost achizitionat, dar ea poate fi modificata daca este cazul.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback